SAKSANPÄHKINÄKAKKU (20 palaa kakkua)
Kakun pohja:
200
g voita tai margariinia
3
dl sokeria
3
kananmunaa
4
dl vehnäjauhoja
200
g saksanpähkinöitä
2
tl leivinjauhetta
2
tl vaniljasokeria
2
dl kuohu- tai vispikermaa
Kuorrutus:
75
g voita
6
dl tomusokeria
300
g maustamatonta tuorejuustoa
2
tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
125
g saksanpähkinöitä
Valmistusohje:
Kakun pohja:
Vatkaa
pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen
koko ajan vatkaten. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuoroin
kerman kanssa taikinaan.
Kaada
taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on n.
22 cm. Paista 175 asteessa 50-60 min. Kokeile hammastikulla onko kakku kypsä,
jos taikinaa tarttuu tikkuun paista kakkua vielä 5-10 min. Jäähdytä kakkupohja.
Kuorrutus:
Sekoita
pehmeä rasva, tomusokeri, tuorejuusto ja vaniljasokeri sähkövatkaimella
tasaiseksi seokseksi.
Voit
leikata kakkupohjan kahteen osaan ja täyttää sen ½ kuorruteseoksella. Tai voit
tehdä kakun niin, että et leikkaa sitä lainkaan osiin vaan levität
kuorruteseoksen vain sen pintaan. Voit levittää
kuorrutteen niin, että keinuttelet pehmeän täyteen pieniksi laineiksi kakun
reunoille ja pinnalle, jolloin pinta on ”elävemmän” näköinen kuin sileäksi
levittäen.
Koristeleminen;
Koristele
pinta kokonaisilla saksanpähkinöillä ja kakun reunat halutessasi vielä
saksanpähkinärouheella.
Vinkki! Pähkinät
voit korvat muillakin pähkinöillä jos et pidä saksanpähkinöistä. Kakku säilyy
mehevänä jääkaapissa useita päiviä. Kakku
säilyy hyvin myös pakastettuna.