Kolmannen vuoden leipuri-kondiittori opiskelija valmisti kauniita prinsessaleivoksia. Leivosten pinnalla on italialaisesta marengista valmistetut kukkakoristeet. Leivosten täytteenä on vadelmatäytettä, kermaa ja vaniljakreemiä.
Prinsessaleivoksiin tarvitaan vetopohjaa eli kääretorttupohjaa. Pohja on leikattu n. 13 cm leveäksi kaitaleiksi. Kaitaleita tarvitaan 3 kpl /leivosrulla.
Kaitaleet kostutetaan keitetyllä sokerivedellä ja reunoille pursotetaan vadelmamarmeladia. Keskelle pursotetaan reilusti diblomaattikreemiä (1/2 kermavaahtoa ja 1/2 vaniljakreemiä).
Päällimmäinen vetopohjakaitale painetaan kaarevaan muotoon. Tämän jälkeen rullien pinnalle sivellään ohuelti rasvakreemiä.
Prinsessaleivosten pinnalle kaulataan marsipaani. Kaulauksen vahvuus on 2,5 mm.
Marsipaani viedään kaulimen avulla täytettyjen prinsessaleivosaihioiden päälle.
Prinsessaleivoksen reunaan opiskelija kaulasi valkeasta marsipaanista korisnauhan. Koristenauhaa saa kätevästi valmistettua muovisella koristenauhaan tarkoitetulla työvälineellä.
Leivoksia leikattaessa tarvitaan pitkä kondiittorinveitsi, veitsinpuhdistussäiliö, jossa on vettä, jakaja jolla saadaan määriteltyä samankokoiset leivospalat ja leivoskapselit eli paperivuokat johon leivokset asetellaan.
Prinsessaleivoksiin tarvitaan vetopohjaa eli kääretorttupohjaa. Pohja on leikattu n. 13 cm leveäksi kaitaleiksi. Kaitaleita tarvitaan 3 kpl /leivosrulla.
Kaitaleet kostutetaan keitetyllä sokerivedellä ja reunoille pursotetaan vadelmamarmeladia. Keskelle pursotetaan reilusti diblomaattikreemiä (1/2 kermavaahtoa ja 1/2 vaniljakreemiä).
Päällimmäinen vetopohjakaitale painetaan kaarevaan muotoon. Tämän jälkeen rullien pinnalle sivellään ohuelti rasvakreemiä.
Prinsessaleivosten pinnalle kaulataan marsipaani. Kaulauksen vahvuus on 2,5 mm.
Marsipaani viedään kaulimen avulla täytettyjen prinsessaleivosaihioiden päälle.
Prinsessaleivoksen reunaan opiskelija kaulasi valkeasta marsipaanista korisnauhan. Koristenauhaa saa kätevästi valmistettua muovisella koristenauhaan tarkoitetulla työvälineellä.
Leivoksia leikattaessa tarvitaan pitkä kondiittorinveitsi, veitsinpuhdistussäiliö, jossa on vettä, jakaja jolla saadaan määriteltyä samankokoiset leivospalat ja leivoskapselit eli paperivuokat johon leivokset asetellaan.