perjantai 24. tammikuuta 2014

Koukuttavat maapähkinä-suklaapalat


Ensimmäisen vuoden leipuri-kondiittori opiskelijat saivat kurssin päätteeksi  valita  teoriakoeen tai käytännön koetehtävän, jolla osoittavat osaamistaan. Eräs opiskelija valmisti kuvassa olevan herkullisen maapähkinä-suklaa makeisen.  Tämä makeinen vei monen maistelijan sydämmen mennessään....opettajankin, olivat ne niin maukkaita!

MAAPÄHKINÄ SUKLAAPALAT
  (1/2 kotiuunipellillistä, n. 25 palaa)

1 dl hienoa sokeria
1,5 dl vaaleaa siirappia
8 dl corn flakes maissimuroja
300 g maapähkinälevitettä

Pinnalle: 250 g maitosuklaata

1. Kiehauta sokeri ja siirappi. Lisää sekaan maapähkinävoi ja lämmitä liedellä niin kauan että seos on löysää n. 5-10 min.

2.  Lisää tämän jälkeen murot ja sekoita tasaiseksi.

3. Painele seos leivinpaperin päälle tasaiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Jäähdytä levy.
4. Sulata maitosuklaa kuumassa vesihauteessa tai mikrossa varovasti sulattaen.

5. Levitä maitosuklaa päälle lastaa apuna käyttäen. Vie makeislevy jähmettymään kylmiöön tai jääkaappiin.

6. Leikkaa halutunkokoisia makeispaloja tervävällä sileäreunaisella vetisellä.

Sokeri ja siirappi kiehautetaan ja lisätään maapähkinävoi.



Makeismassa muotoillaan suorkaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päälle.


Jäähtyneen makeislevyn päälle levitetään sulatettu maitosuklaa.