sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Laskiaispullia


Mantelitäytteisten laskiaispullien hattuosa leikattiin perhosmalliseksi. Näin saadaan helposti myös näyttävän näköisiä pullia!

Leipomoissa ja koulullamme on heti tammikuun alusta lähtien valmistettu laskiasispullia, vaikka laskiainen on vasta maaliskuussa. Samoin Runebergintortut on ollut heti vuoden alusta työnalla vaikka varsinainen päivä on helmikuussa.
 
Kun puhutaan leipomoalan kausituotteista, se tarkoittaa sitä, että tuotteiden valmistus rytmittyy vuosikalenteriimme määrättyjen juhlapäivien mukaisesti.


Vadelmahillo-kerma täytteisten laskiaispullien hattuosa leikattiin perinteisellä mallilla.

 Kun valmistetaan suuria määriä laskiaispullia tai mitä tahansa leipomotuotetta  on ensiarvoisen tärkeää tehdä kaikki työvaiheet niin, että työaika/tuote on mahdollisimman pieni.

 Leipuri-kondiittori opiskelijoille opetetaan mitä tarkoittaa työajan hallinta, koska tuotteen hinta määräytyy hyvin pitkälle käytetyn työajan ja  käytetyn raaka-aineen mukaan.

Pullien leikkaus, täyttäminen, koristelu, pakkaus ja hinnoittelu tehdään sarjatyönä.