Ensimmäisen vuoden leipuri-kondiittori opiskelijat valmistivat florentiineja.
Italiasta peräisin olevat florentiinit ovat valloittaneet monen suomalaisenkin sydämmen. Näiden pikkuleipien kuuluu olla kooltaan suurehkoja. Ne sisältävät mantelia tai hasselpähkinärouhetta, karamellisoituja hedelmiä ja suklaata.
FLORENTIINIT n. 20 kpl
90 g voita
1 dl vaaleaa siirappia
0,75 dl vehnäjauhoja
80 g mantelirouhetta
200 g kirsikkarouhetta/sukaattia
Viimmeistelyyn: 150 g sulaa suklaata
1. Voi ja siirappi kiehautetaan. Lisätään jauhot, mantelirouhe ja hedelmät. Sekoita seos hyvin sekaisin. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
2. Nostele reilu teelusikallinen taikinaa leivinpaperoidulle pellille. Jätä reilusti leviämisvaraa, koska pikkuleivät leviävät suuriksi paistamisen aikana.
3. Paista 180 asteessa n. 10 min. kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
4. Jäähdytä pikkuleivät ja kasta pikkuleipien alapinta sulassa suklaassa. Aseta pikkuleivät leivinpaperoidulle pellille suklaapinta alaspäin ja vie pikkuleivät kylmään jähmettymään.