Churro on espanjalainen uppopaistettu pursottamalla valmistettu pitkä leivonnainen. Taikina on tuulihattutaikinaa. Churrot kieritellään paistamisen jälkeen sokerissa, kaneli-sokerissa tai ne dibataan sulaan suklaaseen. Herkullisia ja helppoja valmistaa!
Opiskelijat valmistivat näitä herkkuja samalla kun harjoittelivat tuulihattujen valmistamista.
Espanjassa on erityisesti churroja valmistavia kahviloita, ja kaduilta voi löytää kärryjä ja kojuja joissa näitä herkkuja on myynnissä.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
CHURROS 20 kpl
100 g voita
2,5 dl vettä
2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
Paistamiseen: 7 dl rypsiöljyä
Pinnalle: 1 dl sokeria, 1 tl kanelia, tai 200g sulaa suklaata/suklaakastiketta
1. Kiehauta vesi, voi, sokeri ja suola.
2. Lisää vehnäjauhot voimakkaasti vatkaten niin, että seoksesta tulee tasaista ja se irtoaa hyvin kattilan reunoilta.
3. Jäähdytä seos ja lisää yksitellen kananmunat voimakkaasti vatkaten, niin että taikinasta tulee sileää.
4. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on on iso tähtitylla. Pursota 180 asteiseen rypsiöljyyn n. 10 cm pituisia taikinapursotuksia. Varo, ettei pursottimen kärki kosketa öljyyn, jolloin taikina palaa kiinni pursotinterään ja pursottaminen ei enää onnistu. Voit katkaista saksilla taikinapursotuksen, jos se ei muutoin onnistu.
5. Paista pursotukset kauniin kullanruskeiksi muutama minuutti välillä kääntäen.
6. Valuta talouspaperin päällä liika rasva churroista ja kierittele ne sitten soekrissa tai dibbaa sulassa suklaassa.
Huom! Jos taikinasta tulee liian löysää, vähennä hieman kananmunaa, tai jos tulee liian paksua lisää hieman kananmunaa.
_________________________________
Reseptit, joissa kananmunan määrä on laitettu kappaleissa on huomioitava aina se että kananmunia on erikokoisia, joka vaikuttaa suoraan myös taikinan koostumukseen.
Kananmunia on S, M,L ja-XL kokoisia, S-munat on alle 53 g - ja XL- munat ovat 73 g.
Pieniä munia munii nuoret kanat ja mitä suurempia munat ovat, sitä vanhempi kana on ollut munimassa.
_________________________________
Reseptit, joissa kananmunan määrä on laitettu kappaleissa on huomioitava aina se että kananmunia on erikokoisia, joka vaikuttaa suoraan myös taikinan koostumukseen.
Kananmunia on S, M,L ja-XL kokoisia, S-munat on alle 53 g - ja XL- munat ovat 73 g.
Pieniä munia munii nuoret kanat ja mitä suurempia munat ovat, sitä vanhempi kana on ollut munimassa.