lauantai 22. helmikuuta 2014

Isot sydänpullatVanilja-kanelitäytteisiä valkosuklaalla kuorrutettuja sydänpullia valmisti ensimmäisen vuoden opiskelijat. 
Nämä herttaiset isot sydänpullat voisivat olla kiva kausituote leipomoiden tuotevalikoimaan, vaihdellen täytteen ja kuorrutteen kauden mukaiseksi sopivaksi.


Pullataikina kaulattiin 5 mm vahvuiseksi ja isolla sydänmuotilla paineltiin isot sydämmet pellille.


Sydänaihioiden päälle pursotettiin vaniljakreemiä sekä kanelitäytettä. Kanelitäyte valmistettiin voista, sokerista ja kanelista.


Täytteiden päälle asetettiin toinen sydänaihio joka oli kaulattu 4 mm vahvuiseksi. Alemman sydänaihion reunat voideltiin vedellä, jotta ylempi sydänaihio liimautuu hyvin kiinni. Tämän jälkeen sydämmet kohotettiin kaksinkertaiseksi.


Sydänmmet paistettiin 180 asteessa n. 18-20 minuuttia. Sydämmiä ei tarvise voidella kananmunalla ennen paistamista.


Jäähtyneiden sydämmien yläpinta kastellaan valkosuklaassa. Vaihtoehtoisesti se voi olla pomadaa, kinuskia, hasselpähkinätryffeliä tai mitä tahansa kahvileivän kuorrutetta.


Kuorrutteen pintaan spritsattiin mansikan makuista kahvileivänkuorrutetta vaakatasoon vetäen suorat viivat. Kaunis kuvio saatiin aikaiseksi vetämällä hammastikulla edestakaisin ylös ja alas vetoja. Tämä vaihe on hyvä suorittaa ripeästi, jotta kumpikin kuorrute on vielä pehmeää ja kuviointi saadaan onnistumaan.


Yhdestä sydämmestä saa kahvileipää 10 hengelle.