lauantai 8. maaliskuuta 2014

Appelsiini-cashewpähkinä konvehdit


Käsintehdyt konvehdit eli praliinit. Praliini sana juontaa juurensa romaanisten ja germaanisten kielten praline-sanasta.
Leipuri-kondiittori opintojen aikana opitaan valmistamaan erilaisia konvehtia. Konvehtien valmistamisessa on tärkeää, että osaa temperoida suklaan oikeaoppisesti ja käyttää korkealaatuista suklaata niiden tekemisessä. Täytteiden valmistamiseen kannattaa valita aina korkealaatuiset raaka-aineet.

Kuvassa olevien konvehtien kuoret on valmistettu tummasta suklaasta. Täyte on keitetty appelsiinimehusta, kermasta, sokerista ja voista.  Mausteeksi on käytetty lisäksi appelsiinikuoriraastetta. 

Kokeilin ensimmäistä kertaa tällaista konvehdin täytettä ja siitä tuli todella hyvän makuista. Kokeilin  miten toimii paahdettu ja suolattu cashewpähkinärouhe täytteen seuraksi - ja sehän sopi hyvin!

Konvehtien tekeminen on todella kivaa. Täytteiden keittäminen ja maustaminen eri tavoin antaa monia mahdollisuuksia tehdä erilaisia konvehteja. Käsintehdyt konvehdit ovatkin saaneet suurta suosiota kahviloissa ja konditorioissa.

Useat konditoriat ja suklaakonvehtien tekijät ostavat valmiit kuoret ja täyttävät ne itse keitetyillä täytteillä. Tällöin he säästävät kallista työaikaa ja konvehtien hinta voidaan pitää hieman edullisempana kuin itse kuoret valaen.