sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Konvehtitikkarit


Nämä konevehtitikkarit valettiin temperoidusta tummasta suklaasta puolipallon muotoisiin konvehtimuotteihin. Täytetteksi vaahdotettiin hasselpähkinätryffeliä. Täytetyt puolipallot yhdistettiin sulalla suklaalla ja tikkaritikku painettiin keskelle. Lopuksi tikkarit kasteltiin sulassa suklaassa ja asetettiin kuvioidun kalvon päälle.
Yksinkertaista - mutta, äärettömän coolia! 

Opiskelijoitani kannustan  eri paikkakunnilla/ulkomailla käydessä käymään kahviloissa, konditorioissa, tavaratalojen herkkuosastoilla, leipäosastoilla yms. ja katsomaan mitä missäkin paikkakunnilla myydään ja tehdään. Näin tehden oman ammatillisuuden näkökulma avartuu ja saa uusia idoita ja haasteita työhönsä.
Käsintehdyille konvehtitikkareille löytyy varmaan oma asiakaskuntansa kahvila-konditorioissa. Näitä tuotteita tehdessä on muistettava laskea riittävä kate tuotteelle, koska tuote tehdään käsityönä ja raaka-aineet ovat kalliita.

Tikkareiden keskellä näkyy ohut suklaaraita, joka syntyy siitä,  kun sulalla suklaalla pallonpuolikkaat on liitetty toisiinsa.