perjantai 21. maaliskuuta 2014

Ihanat kookosminttutryffelit

Pidätkö mintusta ja kookoksesta?  näissä tryffeleissä on sellainen makuyhdistelmä.
Toisen vuoden leipuri-kondiittori opiskelijat valmistivat ihania kookosminttutryffeleitä.

Kookos ja minttu ovat makuina sellaisia makuja, jotka jakavat hyvin jyrkästi ihmiset niistä joko pitäviin tai näitä makuja välttäviin ihmisiin. Kysyin luokassa kuinka moni pitää kookoksen mausta? 1/3 osa sanoi pitävänsä - eli tämä herkku ei miellytä läheskään kaikkia,  mutta ne jotka pitävät niistä todella nauttivat näistä mauista -  kuten minä.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


KOOKOSMINTTUTRYFFELIT 
30 kpl

200 g valkosuklaata
1 dl kuohukermaa
2 tippaa piparminttuöljyä

Pintakoristeluun:
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria

1. Rouhi suklaa pieneksi paloiksi.

2. Kiehauta kerma.

3. Sekoita suklaarouhe sekaan ja mausta piparminttuöljyllä.

4. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä,  jonka jälkeen siirrä seos jääkaappiin kahdeksi tunniksi.

5.Muotoile massasta pieniä palloja ja pyöritä ne kookoshiutale-tomusokeri-vaniljasokeriseoksessa.

6. Tryffelit voit laittaa pieniin makeisvuokiin. Nämä voidaan tehdä myös ilman makeisvuokia.

7. Säilytä tryffelit jääkaapissa.

Huom! Kun muotoilet tryffelit palloiksi, laita kertakäyttökäsineet käteesi. Tällainen työtapa on hygieenistä sekä käsineet estävät tryffelin sulamisen käsiisi.


Makeisia valmistaessa teflonpinnotteinen kattila on hyvä valinta. Kuvassa on kiehautettu kuohukerma , jonka jälkeen siihen on lisätty valkosuklaarouhe ja seos sekoitetaan tasaiseksi.