lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kotikaljan ja siman valmistusta



Elintarvikelinjallamme voi opiskella myös juomateollisuuteen suuntautuvia opintoja. Juomapuolen opiskelijat tulivat työssäoppimisjaksolta Olvin tehtaalta koululle teoriaopintoihin ja valmistivat koululla erilaisia juomia, kuten kuvassa olevaa kaljaa.

Opiskelija valitsee ensimmäisen opintovuoden aikana juomateollisuuteen, maidonjalostukseen tai leipuri-kondiittorin opintoihin suuntautuvan koulutuksen. Opinnot sisältävät 40 opintoviikkoa työssäoppimista elintarvikealan yrityksissä, Olvilla, Valiolla tai leipomoissa opiskelijan tekemän suuntautumisen mukaan.


Tehdyille juomille valmistetaan asianmukaiset tuoteselosteet ja lasketaan myyntihinta.


Kalja siivilöidään ennen pullottamista.


Siman pullottamista. Simaa valmistetaan linjallamme aina keväisin.



Koulullamme valmistetaan sima perinteisesti tehden. Simaan tulee ihanan pirteä maku kuorituista sitruunankuorista.