tiistai 4. maaliskuuta 2014

KahvikehrätKahvikehrät, kehräpullat tai pikawienerit. Näillä nimillä tämä tuote tunnetaan. Nämä herkulliset voi-tomusokeri täytteelliset pullat ovat kestosuosikkeja. 

Näitä herkkupullia valmistetaan paljon kodeissa, mutta usein olen ihmetellyt miksi leipomot eivät näitä valmista - en itse ole ainakaan niitä nähnyt myynnissä. 
Uskon, että jos näitä pullia olisi kaupan hyllyillä ja kahviloissa myynnissä ne tekisivät hyvin kauppansa,  niin herkullisia ne on.
Näitä pullia ei pidä sekoittaa dallaspulliin, joissa on erilainen taikina ja aivan erilainen täyte.


KAHVIKEHRÄT 
20 kpl

Taikina:
225 g voita tai margariinia
450g  (7 dl) vehnäjauhoja
0,75 dl hienoa sokeria
1 tl suolaa
0,75 dl maitoa
75 g tuorehiivaa
3 kananmunaa

Täyte:

100 g voita 
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria


1. Liota hiiva kylmään maitoon ja lisää kananmunat, sokeri ja suola. Vatkaa hyvin sekaisin.

2. Sekoita puolet vehnäjauhoista nesteeseen hyvin sekoittaen. Pehmennä voi mikrossa pehmeäksi, ei sulaksi. Lisää voi taikinaan. Lisää loput jauhot. Lisää hieman jauhoja jos taikina on tarttuvaa. Taikina ei saa olla kuitenkaan kovaa, jotta pullista tulee pehmeät.

3. Kaada taikina pöydälle, jossa on jauhoa ja muotoile suorakaiteen muotoiseksi. Kaulaa taikina noin 25 cm leväksi kaulaukseksi ja vajaa puolen sentin vahvuiseksi kaulaukseksi.

4. Vaahdota täytteen aineet keskenään vaahdoksi. Voi täytyy olla pehmeää ennen vaahdottamista.

5. Levitä täyte kaulatun levylle. Kääri levy rullalle ja paloittele 20 osaan. Laita pullat paperivuokiin.

6. Kohota pullat ja voitele kananmunalla. Halutessasi voit pinnalle laittaa mantelilastuja tai raesokeria - välttämättä pinnalle ei tarvise laittaa mitään, kuten kuvan pullissa ei ole laitettu.

7. Paista 220-225 asteessa n. 10 minuuttia kauniin kullanruskeiksi.

Huom! Jos täyte valuu tai pursuu pullien pinnalta pellille, vaahdota täytettä hieman vähemmän aikaa, tai vähennä täytteen voimäärää. Ohjeen voimäärä on ollut  hyvä määrä. Muista kohottaa pullat hyvin, jotta niistä tulee muhkeita!