tiistai 4. maaliskuuta 2014

Dumlesuklaa pikkuleivät


Nämä pikkuleivät ovat pinnalta mureita, vahvan kaakaonmakuisia ja kätkevät sisäänsä sulaa toffeetäytettä. Suuremmoisen makuisia heti lämpimältään tai pakasteesta hieman kohmeisena syötynä. 

Näillä herkuilla yllätät ystäväsi, perheesi tai asiakkaasi kahvilassa. Harva voi vastustaa näitä mureita pikkuleipiä.

 Pikkuleipä taikina on mureaa.

Pikkuleipien taikinapalan paino on 20 g, eli näistä tulee reilun kokoisia. Taikinaa on oltava riittävästi, että iso dumlekarkki mahtuu taikinan sisään.

Sulje huolellisesti karkki taikinan sisään, jotta toffee ei valu pellille. Pikkuleivät leviävät paistamisen aikana, joten jätä riittäväsi leviämisvaraa.


Mureat voihin leivotut pikkuleivät ovat päältä vaatimattoman näköisiä, mutta sisäänhän ne kätkevät ihanan toffeeyllätyksen!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  SUKLAA-TOFFEE PIKKULEIVÄT 
25 kpl

200 g voita
1 dl hienoa sokeria
4 - 4,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
3/4 tl leivinjauhetta (hieman vajaa teelusikallinen)

Pikkuleipien sisään tarvitaan 25 dumle-kolakarkkeja tai muita  pehmeitä kola-toffeekarkkeja


Valmistusohje:

1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita sula voi sekaan.

2. Tee taikinasta kaksi samankokoista palaa ja leivo ne samanpituisiksi pötköiksi halkaisijaltaan n. 5 cm. Leikkaa taikinapötkyt 20 g paloiksi ( yksi pötky 12 osaan).

3. Pyöritä palat palloksi ja litistä hieman taikinapalaa. Laita taikinapalan keskelle dumlekarkki ja sulje huolellisesti karkki taikinan sisään. Laita pellille pikkuleivät niin, että niille jää hieman leviämisvaraa paiston aikana.

4. Paista 200 asteessa n. 7-8 minuuttia.


Huom!  Jos karkki sulaa pikkuleipiä tehdessä pellille, sulje vielä huolellisemmin karkki taikinan sisään niin silloin tämä ongelma ratkeaa.