perjantai 21. maaliskuuta 2014

Suklaakoristeita

Suklaakurssin aikana leipuri-kondiittori opiskelijat valmistivat muovailtavaa suklaamassaa aidosta suklaasta. Tällainen upea suklaaruusukori voi koristaa erilaisia juhlapöytiä, tavaratalojen herkkuosastojen vitriinejä, konditorioiden näyteikkunoita jne. Ruusujen tilalla voidaan tätä koria käyttää myös käsintehtyjen konvehtien tarjoilukorina.

Hieno taidonnäyte leipuri-kondiittori opiskelijoiden kädentaidoista!

Suuret suklaamunat valmistettiin valamalla suklaa isoihin pupumuotteihin. Tällaiset käsinvalmistetut munat voisi olla konditorioissa ja kahviloissa kiva pääsiäisajan tuote.
 Pääsiäismunathan valmistetaan valtaosin tehdasvalmisteisesti koneella valaen muotteihin, joten käsin tehtyinä tällaisilla munilla voisi olla markkina-arvoa.


Suuri pupu valmistettiin myös valamalla. Sellofaaniin kääräistynä kauniilla lahjanarulla sitoen tällainen käsinvalmistettu pupu voisi olla myös kiva myyntiartikkeli konditorioihin.
Suklaarullia valmistettiin suklaakurssin aikana täytekakkujen koristeeksi temperoidusta suklaasta.

Suklaakiehkuroita valmistettiin muovikaistaleiden päälle temperoidusta suklaasta. Tällaisilla koristeilla saadaan helposti kakuille ja leivoksille hienoutta lisää.
Suklaalenkit valmistettiin myös temperoidusta suklaasta muovikaistaleiden päälle. Näitä kauniita suklaalenkkejä voi käyttää esim. suklaaleivosten jajälkiruokien kehyksinä ja täyttää lenkit ihanalla suklaamoussella.
 Suklaalenkkejä valmistettiin kaksivärisinä, tummasta ja valkoisesta temperoidusta suklaasta.

Suklaalehtiä valmistettiin sulaa suklaata pensselöiden lehtien alapinnalle. Lehdet pitää huuhdella ja kuivata ennen kuin niitä käyttää suklaalehtien valmistamiseen. 
Suklaalehtiä voi käyttää täytekakkujen, leivosten ja jälkiruokien koristelemiseen.

Erivärisiä lehtiä saa aikaiseksi käyttämällä värillisiä suklaita, tai värjäämällä valkoista suklaata rasvaliukoisilla väreillä.
Puhtaan kuplamuovin päälle levitetty temperoitu suklaa antaa hauskan ulkonäön  suklaakuvioille. Näitä voi käyttää myös leivosten, kakkujen ja jälkiruokien koristeluun.

Kuvioidut lohkotut suklaapalat. Helppoja valmistaa ja antavat näyttävyyttä konditoria-alan tuotteisiin.