keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kakkujen koristelua

Leipuri-kondiittori opintojen aikana harjoitellaan kakkujen valmistusta  erilaisilla koristelutekniikoilla. Seuraavassa kuvasarjassa on kakkuja, joissa on harjoiteltu erilaisten  painotyövälineiden, kuviokaulimen, koristereunanauhojen ja silikonimuottien  käyttämistä marsipaani- ja sokerimassapäällysteisissä kakuissa.

Jokainen opiskelija sai itse suunnitella haluamansa kakun ja koristella sen haluamallaan tavalla. Aluksi opiskelijat tekivät kakusta suunitelman paperille ja sen mukaisesti etenivät  kakun valmistamisessa.
 Kurssin aikan opittiin kuinka kaulataan marsipaani- ja sokerimassa kakkujen päälle, kuinka massaa värjätään ja  kuinka se kiinnitetään kakkuun. Lisäksi opittiin kuinka tehdään vaahtokarkki- ja sokerimassaa. Kurssin aikan opittiin myös ,  kuinka kuvia maalataan elintarvikeväreillä kakkujen päälle.


The legend of Zelda. Yksi suosituimmista ja vanhemmista tietokonepeleistä. Tässä kakussa opiskelija noudatti hyvin tarkasti pelimaailmassa olevia  symboleita. 


Itse ilkimys. Tässä kakussa opiskeija on jäljittänyt elokuvan päähahmon.


Super Mario kakku. Yksi vanhimmista nintendo peleistä . 


Tässä kakussa on käytetty koristekaulinta kakun pinnoituksessa, koristereunanauhaa kakun alareunassa, painovälineitä kukkien ja lehtien valmistamisessa sekä silikonimuottia joutsenten valmistamisessa.


3-kerroksisen kakun koristeiden valmistamisessa on käytetty kukkien painovälineitä sekä koristereunanauhmuottia.


Japanilaisaiheinen kakku. Koristeiden valmistamisessa on käytetty kukissa painovälinettä. Japanilainen kirjoitus sokerilaattaan on tehty elintarviketussilla.
Kerroskakku,  jossa lehdet on valmistettu painovälineitä käyttäen. Kakun pintaan puunrunkokuvio on vedetty marsipaanityövälineellä painaen. 


Kettukakku. Sokerilaatan päälle ketut on maalattu elintarvikeväreillä. Kettu kakun reunalla on muotoiltu marsipaanista. Ruoho kakun reunamalla on marsipaania, joka  puristettu valkosipulipuristimen läpi.


Vesiputous kakku. Vesi on maalattu erisävyisillä sinisillä elintarvikeväreillä. Kukat on valmistettu painovälineillä.


Tässä kakussa on käytetty perhosten, kukkien ja lehtien valmistamisessa painovälineitä. Valkoinen kakunreunanauha on tehty reunanauhamuotilla. Ruusu on käsinmuotoiltu.


Tässä kakussa on käytetty kukan painovälineitä. Ruusut ovat käsinmuotoiltuja.

Hello kitty kakkuun on maalattu sokerilaatan päälle elintarvikeväreillä kissan kuva. Ruusut ovat käsinmuotoiltuja. Lehdet ja pienet kukkaset ovat valmistettu painovälineillä. Kakun reunaristikko on valmistettu italilaisesta marengista.

Tässä Hello kitty kakussa on kissan kuva maalattu elintarvikeväreillä. Lehdet ja kukat valmistettu painovälineillä. Kakun reunaan tehdyt pallokuviot ovat pursotettu italilaisesta marengista.