tiistai 4. maaliskuuta 2014

Mango-appelsiinitorttu


Tämä kakku on helppo valmistaa ja se on yksinkertaisesti äärettömän hyvää.

Kakku sisältää kaurakeksiä, vaahtoutuvaa vanilljakastiketta, tuorejuustoa, mangopaloja ja appelsiini-mangohyytelöä.
Kakun pintaa ei koristeltu millään tavalla, se on kaunis ilman mitään koristeitakin. Mutta hyvin koristeiksi kävisi mangoviipaleita ja suklaaspritsattuja kuvioita.


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


MANGO-APPELSIINITORTTU
16 hengelle

Pohja:
1 pkt  (175 g) kaurakeksejä
80 g sulaa voita

Täyte:
5 liivatelehteä
1 tlk (425 g) sokeriliemessä olevia mangoviipaleita
1 prk eli 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 rasia (180g) maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl limetin mehua
1/2 dl appelsiini-mangotäysmehua

Pinta:
3 liivatetta 
3 dl appelsiini-mangotäysmehua tai 2 mango Piltti purkkia

Valmistusohje:
1. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Öljyä vuoan reunat sisäpuolelta. Hienonna keksit muovipussissa kaulimen avulla hienoksi jauhelmaksi. 
2. Sulata rasva ja sekoita keksimurut joukkoon. Painele muruseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

3. Pane liivatteet pehmenään kylmään veteen 10 minuutiksi. Valuta ja soseuta mangoviipaleet niin, että mangoviipaleista jää isoja sattumia sekaan. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita mangosose, vaniljavaahto, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja limetinmehu. 

4. Kuumenna appelsiini-mangomehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä juustoseoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä täyte keksipohjan päälle. Siirrä torttu jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

5. Tee mehusta kakulle pinnoitus. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen 10 minuutiksi. Kuumenna desilitra appelsiini-mangomehua ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Siirrä kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon loput mehusta. Kaada seos hyytyneen juustokerroksen pinnalle. Torttu saa hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.

6. Irrota torttu vuokasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Huomioi tämä leivosta leikattaessa
Jos leikkaat tortun valmiiksi leivospaloiksi, leikkaa ne pitkällä sileäreunaisella kondiittorinveitsellä tai filerausveitsellä. Muista puhdistaa jokaisen leikkauskerran jälkeen veitsi puhtaaksi.
 Muista, että kun leikkaat leivoksen, painat veitsen kerralla pohjaan ja vedät veisen alakautta itseenpäin vetäen pois. Näin tehden leivospalasi ovat siistisi leikattuja ja pintaan ei nouse kakkumuruja ja täytettä.