sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Mokka-applesiini konvehdit



 
Anttilan astiaosastolla oli alennuskori, jota penkoessani löysin silikonisia konvehtimuotteja todella halvalla. Heti täytyi päästä kokeilemaan millaisia konvehteja näillä muoteilla saa aikaiseksi.

Keitin tummasta suklaasta mokkatryffelin, maustamisessa käytin pikakahvijauhetta. Toisena täytteenä konvehdeissa on valkosuklaatryffeli appelsiinikuoriraasteella maustettuna. Pinnalle värjäsin koristeeksi valkean sormisuolan oranssilla ja ruskealla jauhemaisella elintarvikevärillä.

Konvehtien kuoret valoin temperoidulla valkosuklaalla. Suljin konvehdit temperoidulla tummalla suklaalla.

Konvehdit onnistuivat hyvin ja irroittaminen silikonimuoteista onnistui vaivattomasti. Ripaus suolaa konvehdin pinnalla antoi jännän makuyhdistelmän makeasta ja suolaisesta mausta yhtäaikaa.