Mallasleipää kutsutaan myös saaristolaisleiväksi.
Mallasleipiä jäi muutamia kappaleita myymälässä myymättä ja jatkojalostimme ne mallasleipälastuiksi. Leivät leikattiin ohuen ohuisi siivuiksi ja kuivatettiin rapeiksi uunissa.
Mallasleipä on hyvin aromikasta, makeaa, ja sisältää nimensä mukaiseti maltaita ja siirappia.
Mallas on idätettyä viljaa, josta idut on poistettu ja sen jälkeen jyvät on kuivattu. Ruismallasta käytetään paljon leivän valmistuksessa, se antaa leivälle makua, väriä ja leipä sailyy tuoreenoloisena pitempään.
Rapeat lastut pakattiin pikkuleipäpusseihin ja laadittiin asianmukainen tuoteseloste.
Näihin lastuihin jää koukkuun - ne olivat jopa paremman makuisia lastuina kuin tuoreena leipänä monien opiskelijoiden mielestä.
Illanistujaisiin juustotarjottimen reunalle tai suolaisen kalan kanssa aika makea yhdistelmä. Joku kertoi, että tämä maistuu kyllä jouluna kinkunkin kera aika hyvältä. Minusta nämä maistui paljaaltaan ilman lisukkeita aivan ihastuttavan hyviltä!