tiistai 3. syyskuuta 2013

KermakakkuKoulultamme tilattu kermakakku syntymäpäiville. Kakku oli tilattu 30 henkilölle. Kakun reuna on koristeraapalla vedetty hyvin kauniisti ja tasaisesti. Alareunassa kulkee tasaisesti laitettu riisikrokantti. Kakun pinta on tehty ristikkokuvioon leveällä sahaterätyllalla. Kakun yläreuna on pursotettu tähtityllalla simukkakuvio reunukseksi.

Leipuri-kondiittori opiskelijan on osattava valmistaa ruusuja ja lehtiä, mutta toki voimme käyttää myös tehdasvalmisteisia vohveliruusuja ja lehtiä kuten kakussa on käytetty.


Ristiäiskakku 30:lle  henkilölle. Kakku on koristeltu samalla periaatteella kuin edellinen kakku, mutta neliön  muoto antaa kakun ulkonäköön ihan erilaisen näkökulman.
Kakun voi hyvin valmistaa myös neliöksi pyöreän sijasta.

Kermakakkuja tehdessä on erittäin tärkeää, että kerma osataan vaahdottaa oikean vahvuiseksi. Kerman ollessa löysää pursotuskuviot ovat epätarkan näköisiä. Liian kovaksi vaahdotettu kerma on rakeista ja katkeilevan näköistä pursotuskuvioissa.

Jos vatkaat kerman liian kovaksi voit löysyttää sitä lisäämällä nestemäistä kermaa ja sekoittaa sopivan vahvuiseksi.

Älä tee kakkua koskaan huonosti vatkatulla kermalla!


Kinuski-kermakakku 30:lle hengelle. Kakun päälle on pursotettu kinuskiraidat ja kermaraidat, näin tehden koko kakun pintaa ei tarvitse silloin kinuskikuorruttaa, eikä kakusta tule liian makea.

Leipuri-kondiitori opintojen aikana opitaan keittämään hyvä kinuski, joka leikkautuu kakun pinnalla kauniisti ja on suussasulavan hyvää. Suklaarullat kakun pinnalla on valmistettu suklaakurssin aikana.