tiistai 3. syyskuuta 2013

Sämpyläleipää


Sämpyläleipä on kätevä valmistaa samalla,  kun tekee sämpylöitä. Sämpylät asetellaan  haluttuun muotoon ja näin tehden saa monenlaisia leipiä aikaiseksi. 

Lisänäyttävyyttä leipiin saa,  kun sämpylän  pinnan  kastaa puhtaaseen kosteaan leivinliinaan tai käsipyyhepaperiin. Tämän jälkeen  kostutetun pinnan voi kastaa unikonsiemeniin, pellavansiemeniin, leseisiin, hiutaleisiin, maissirouheeseen, jauhoihin, siemeniin tai vaikkapa pähkinärouheeseen.  Mielikuvitus on rajana!


Pyöreät sämpylät on laitettu viinirypäletertun muotoon. Sämpylät on kastettu unikonsiemeniin ja lehdet seesaminsiemeniin.  Ihanan näköinen leipä ja helppo valmistaa.

Nämä leivät voidaan laittaa leipäpöytään tai tarjolle kokonaisina ja jokainen ruokailija itse taittaa oman leipä-annoksensa.