tiistai 3. syyskuuta 2013

Mansikkakakku


Mansikka-kermatäytekakkua valmistaessa leipuri-kondiittori opiskelija on oppinut hyvin paljon koditoria-alan perusasioita.
 
 
Täytekakun pohjan valmistamisen, kostutusveden keittämisen ja maustamisen, täytteen annostelemisen ja levittämisen, kermavaahdon oikeanlaisen vatkaamisen, kakun tasaisen pinnoittamisen, koristeraapan käyttämisen, pursotuskuvion purostuksen, kylmähyytelön käyttämisen kakuissa, marsipaaniruusujen ja lehtien valmistamisen, kakun alareunaan tasaisesti  ja siististi kookoshiutaleen painamisen,  koristelaatan valmistamisen, kakun oikean nostotekniikan lautaselle.
 
Tämän lisäksi opiskelija hallitsee tuoteselosteen kirjoittamisen sekä hintalaskelman laatimisen. Opiskelija osaa myös valita oikean pakkausmateriaalin kakulle.