tiistai 3. syyskuuta 2013

Koristeleipiä


Kuvissa erilaisia koristeleipiä, joita linjallamme opiskelevat leipurin
ammattitutkinnon aikuisopiskelijat ovat valmistaneet.
Osan leivistä on valmistanut nuorisoasteen leipuri-kondiittori
opiskelijat sekä linjan opettaja.
 
Kuvassa oleva koristeleipä ennen paistamista.



Edellisen kuvan koristeleipä paistamisen jälkeen.


Romanttinen leipä, joka sopii hyvin hääpöydän koristeeksi. 




Reikäleipä, joka sopii hyvin vaikka tupaantuliaislahjaksi.


Sydänleipä, jossa leipää kehystää kolmisäikeinen letti. 



Kori, jonka valmistus tapahtuu uuninkestävän vuokan 
(teräksisen, alumiinisen tai saviruukun) päälle tehden. 
Koriosa on valmistettu piirakkaleikkuria apuna käyttäen. 
Korin lettipunokset ovat paistettu erillään ja liitetty sulalla sokerilla koriosaan.




Leivän muoto voi olla millainen tahansa. 
Kaunis pisaran muotoinen leipä odottaa paistamista.



Ruusujen ja lehtien muotoilu tapahtuu samalla 
tavalla kuin marsipaaniruusujen tekeminen.



Sydänleipä, jossa on käytetty monenlaista tekniikkaa, punosta, 
piirakkakuvioleikkuria, spiraaleita, ruusujen ja lehtien muotoilua. 
Kaunis lahjaleipä. 



Kaunis hääpari koristaa leipää. 
Silikonimuoteilla ja marsipaanin painantatyövälineillä saadaan 
erilaisia koristeita myös leipien päälle kätevästi.



Edellinen työ paiston jälkeen.
 
 
Kaunis sydämenmuotoinen onnitteluleipä. Kukat on valmistettu silikonimuoteilla. Elintarvikeväreillä voi varovasti värjätä vaaleaa koristetaikinaa.
 
Paistamisen aikana väri muuttuu tummemmaksi, eli  taikinoihin ei tarvitse lisätä kuin pienen tipan nestemäistä väriä, jottei tule liian tummia koristeita.
 
 
Linna, joka on valmistettu suolataikinasta. Yksinkertaisen kaunis koristeleipä, joka sopii hyvin yrityslahjaksi. Linna on Kajaanin linna.
 
 
Kesäinen koristeleipä. Kukkasia, perhosia ja  aurinkoa.