sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Palapaistia

Leipuri-kondiittorien opintojen aikana opitaan  tekemään hyvin monipuolisesti myös ruokaa. Leipomoluokan vieressä on suurkeittiö, jossa ruoat valmistetaan koulumme myymälään.Ensimmäisen opintovuoden opiskelijat valmistivat mureaa palapaistia, lohkoperunoita ja kasviksia.
Ruoat pakattiin  pahvisiin rasioihin ja rasioiden päälle kuumasaumattiin  muovisuoja.
Tuotteille tehtiin tuoteseloste- ja hintatarra.
 

Herkulliset porkkanaohukaiset ovat syysajan ruokaa. Leipuri-kondiittori opiskelijat,  jotka aloittivat syksyllä opintonsa pääsivät tekemään ohukaisia  jo toisen opintoviikkonsa aikana. 


Kasvisten käsittely ja erilaisten salaattien valmistus opitaan ensimmäisen ja toisen opintovuoden aikana. Raikkaisiin salaattiannosrasioihin liimataan tuoteseloste- ja hintatarra  ennenkuin ne viedään koulumme myymälään.Gratinoitua kukkakaalipaistosta tehdessä on opittu monia asioita.  Kuinka kukkakaalia täytyy esikäsitellä, miten herkullinen kastike tehdään tuotteelle, kuinka yhdistelmäuunia käytetään sekä kuinka omavalvontaohjeen mukaisesti tuotteet jäähdytetään. Kaikista tehdyistä ruoka-annoksista  otetaan ruokanäyte. 

 
Herkullisen mansikkakiisselin valmistivat ensimmäisen opintovuoden opiskelijat. Kiisseli oli kauniisti ja siististi pakattu rasioihin. Elintarvikealan opiskelijalle on ensiarvoisen tärkeää ymmärtää mitä tarkoittaa hygieeninen työskentely sekä noudattaa työssään omavalvontaa.


Pullapitkoista  ja pullista voi valmistaa  pullapaistosta. Paistos on perinne jälkiruoka, jonka ohje löytyy hyvin vanhoista keittokirjoista.
 Pullapitkosta leikataan siivuja, jotka asetellaan vuokaan ja väliin laitetaan hilloa.  Näin tehdään useampi kerros päällekkäin. Päälle kaadetaan kerma-munamaitoseos, joka on maustettu vaniljalla.
 
Vuoka laitetaan uuniin ja paistetaan  niin kauan,  että kerma-munaseos on hyytynyt. Jäähtymisen jälkeen pullapaistos paloitellaan annosrasioihin ja seuraksi pursotetaan vaahdotettua kermaa tai vaniljakastiketta.  Herkullista!