tiistai 3. syyskuuta 2013

Voileipäkakku


Voileipäkakku on valmis ja odottaa kakkurasiaan pakkaamista. Täytekakun koristelussa on monenlaisia mahdollisuuksia. Perussääntö on, että kakun päälle aseteltavat koristeet kertovat myös mitä kakun sisään kätkeytyy.  Tämän kakun kinkkuleikkeet kertovat, että kyseessä on lihakakku.
Kuinka paljon kakkua tarvitaan juhlissa? Perusohje on 100 g/juhlavieras tai 1 cm:n levyinen kakkusiivu. Tämä kakku riittää 25 hengelle eli on n. 2,5 kg painava kakku.

 
 
Voileipäkakun pohjaksi opiskelijat leipoivat leivät isolla reunapellillä. Kostutukseen he keittivät kasvisliemen,  jonka he jäähdyttivät ennen käyttämistä. Näiden voileipäkakkujen täytteenä on käytety savukinkkurouhetta, tuorejuustoa, kurkkusalaattia, punasipulia  ja kevytmajoneesia.
 
Kakut päällystettiin tuorejuustolla, naudan paistilla, emmentaljuustoraasteella ja kasviksilla.
Nämä kakut olivat noin 1 kg painoisia, eli riittävät 10 hengelle.
 
 
 
 
Lohivoileipäkakut on täytetty lämminsavulohella, tuorejuustolla, kevymajoneesilla ja sitruunapippurilla. Kostutukseen on käytetty kalalientä. Pintaa korstaa graavisuolattu lohi ja kasvikset.
 

Tämän kakun pakkaamiseen opiskelija valitsi muovisen pakkausrasian. Musta alusta toimii myös samalla tarjottimimena - eli asiakkaan ei välttämättä tarvitse kakkua enää siirtää tarjoiluvadille.

Kakku näkyy kauniisti tästä rasiasta  ja on myyvän näköinen pakkaus. Tämän voileipkakkurasian etuja on myös nopeus pakatessa. Mitään erillisiä naruja kakkulaatikon sitomiseen ei tarvita, joten aikaa säästyy.  Hinnaltaan pahvisiin rasioihin nähden tämä rasia on varsin kilpailukykyinen.