perjantai 6. syyskuuta 2013

Pirtsakkaa puolukkapiirakkaa


 Leipuri-kondiittori opiskelijat oppivat opintojen aikana valmistamaan kerralla suuria määriä erilaisia makeita piirakoita. Kuvassa herkullinen murotaikinapohjainen puolukkapiirakka, jossa päällä rapeaa mururouhetta.


Piirakoita tehdessä opitaan tekemään tasalaatuisia tuotteita. Piirakkamassan punnitseminen piirakkapelteihin on tärkeä työvaihe, jotta jokaisesta piirakasta saadaan saman näköisiä. Piirakoiden leikkaamisessa opitaan määrittelemään oikeanlainen piirakkapalan koko, jotta hukkapaloja ei synny.

Piirakoiden leikkauskoko määräytyy aina pakkausrasian mukaisesti. Piirakan pohjalle asetetaan tukipahvi, jotta asiakkaan on helppo nostaa piirakka rasiasta.

Tuotteelle laadittu asianmukainen tuoteseloste, joka kertoo mitä raaka-aineita tuotteissa on käytetty, hinnan, tuotteen painon,  säilyvyysajan ja valmistajan.

Piirakka on siististi pakattu kertakäyttöhanskoja käyttäen. Rasian kannet ovat säilynyt puhtaana ilman rasvatahroja, kun opiskelija on hygieenisesti  ja oikeaoppisesti pakannut tuotteet.